Casa de la Maternitat. Pavelló Helios
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Maternitat. Pavelló Helios (Foto: Anna Corcoll, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Goday Casals
Situació Travessera de les Corts, 131-159 / Dr. Salvador Cardenal, 2-6
Aquest petit edifici es va acabar el 1935, molt abans que el gran pavelló Blau, iniciat l'any 1928 i del mateix arquitecte, però molt diferent quant a l'estil. Feia servei als nens tuberculosos.

Aquí, Goday practica el racionalisme en una construcció allargassada que culmina en corba, amb ràfec i cornisa pronunciats i una àmplia terrassa protegida per una funcional barana de vaixell, per a encabir els petits malalts enllitats per a prendre el sol -Helios- i l'aire. El pis superior es va afegir posteriorment i altera substancialment el seu aspecte, així com l'eliminació de paraments de pedra i altres elements de les façanes respecte al projecte original.