Casa Enric Turull
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Casa Enric Turull (Foto: Enfo, 2012)

Sabadell - Casa Enric Turull (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric Fatjó Torres
Situació Rambla, 74-82
Edifici complex, promogut per Enric Turull Comadrán, construït en dues fases. Inicialment, l'any 1896, es va construir un edifici neogòtic a la cantonada, de planta baixa i dos pisos, obra de l'arquitecte Enric Fatjó. Pocs anys després, el 1902, el mateix arquitecte va reformar la casa annexa, amb una estètica similar, però a mode de torre, que es va integrar a l'edifici preexistent. Més tard, el 1926, l'arquitecte Xavier Turull, encara es va annexar una altres cos, destinat a despatx, que posteriorment es va habilitar com a sucursal bancària i actualment és una botiga. L'ornamentació dels tres cossos respon a un mateix estil, de caire historicista, amb elements ornamentals neogòtics.