La Campana de Tàpies
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - La Campana de Tàpies

Sabadell - La Campana de Tàpies (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAntoni Tàpies
Situació Racó del Campanar
Escultura en forma de campana feta amb coure i aliatge d'estany, plom, ferro, níquel i zinc. En un costat hi té adherits dos marcs entrecreuats, formant una mena de creu grega i, a l'altra banda, una creu llatina en posició horitzontal. Damunt la campana hi veiem un travesser en diagonal amb simbologia pròpia d'Antoni Tàpies, una creu en aspa i un text on es pot llegir DE SONERE EMISIO, títol d'un llibre català del segle XVI que donava instruccions als campaners. Va ser produït a la Fosa Barberí d'Olot l'any 1994. A part d'aquest exemplar n'hi ha dos més, un a la Fundació Tàpies i l'altre a col·lecció particular de la família de l'artista.