Casa natal de Salvador Espriu
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Casa natal de Salvador Espriu

Santa Coloma de Farners - Casa natal de Salvador Espriu (Foto: Valentí Pons, 2021)

Santa Coloma de Farners - Casa natal de Salvador Espriu. Relleu de Josep Martí-Sabé

Santa Coloma de Farners - Casa natal de Salvador Espriu. Relleu de Josep Martí-Sabé (Foto: Valentí Pons, 2021)

AutorJosep Martí-Sabé (relleu)
Situació Jacint Verdaguer, 38
Salvador Espriu i Castelló va néixer en aquesta casa el 10 de juliol de 1913, fill del notari Francesc de Paula Espriu i Torras i d'Escolàstica Castelló i Molas. És considerat com un dels poetes catalans més rellevants, amb obres cabdals com el Cementiri de Sinera, Primera història d'Esther o La pell de brau. Va morir a Barcelona l'any 1985.

La casa és un discret edifici del segle XIX, i la importància del qual és definida pel fet d'haver estat la casa natal del poeta. Al costat de la porta hi ha un relleu al·lusiu, obra de l'escultor Josep Martí-Sabé (Santa Coloma de Farners, 1915 - 2006).