Arxiu Comarcal de la Selva
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Arxiu Comarcal de la Selva

Santa Coloma de Farners - Arxiu Comarcal de la Selva (Foto: Valentí Pons, 2021)

AutorBOPBAA Arquitectes / Eva Serrats
Situació Sant Dalmau, 60
L’Arxiu Comarcal de la Selva (ACSE) va ser creat l'any 1982 i inaugurat oficialment l'any següent. La seva primera seu es trobava als baixos de l'antic Col·legi de Monges del Cor de Maria, situat al carrer Ave Maria de Santa Coloma de Farners. L'any 2005 es traslladà provisionalment al carrer Francesc Camprodon, on va estar deu anys. El dia 21 de març de 2015 s'inaugurà el nou edifici de l'Arxiu, situat al carrer de Sant Dalmau, dins el nucli antic de Santa Coloma de Farners. L'edifici, de nova planta, és obra de l'arquitecta Eva Serrats i de l'equip BOPBAA.

L'edifici, inserit en un entorn de cases baixes i carrers estrets, té un disseny modern, però ben incardinat en relació amb les alçades i les alineacions dels carrers amb què confronta. Donat que bona part de l'edifici està destinada a dipòsit, la façana -amb un característic parament ceràmic- ha de ser necessàriament opaca, tret de la planta baixa, reculada i completament diàfana.