Edifici Morral
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Edifici Morral (Foto: Enfo, 2013)

Sabadell - Edifici Morral (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorGabriel Bracons Singla
Situació Rambla, 109
Edifici d'habitatges de grans dimensions construït al solar on hi hagué el Vapor Morral, destruït per un incendi. Consta de planta baixa, entresòl i quatre pisos, distribuïts en tres unitats idèntiques, cadascuna d'elles simètrica respecte a l'eix que formen la porta i les dobles tribunes. L'acabat és de pedra artificial. L'estil es pot inscriure dins del denominat Noucentisme de Postguerra.

Promogut per Facundo Morral Roca, va ser projectat l'any 1946. És obra de joventut de l'arquitecte local Gabriel Bracons Singla (Sabadell, 1913 - 1992), que va deixar nombrosos habitatges i naus industrials a Sabadell.