Casa Francesc Llonch (II)
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Casa Francesc Llonch (II)

Sabadell - Casa Francesc Llonch (II) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEduard M. Balcells Buigas (reforma)
Situació Cervantes, 43
L'edifici va ser construït l'any 1897, però el seu aspecte actual és fruit d'una reforma de 1917 que va suposar l'addició del pis superior. És un edifici de façana simètrica, amb dos grans finestrals a la planta baixa flanquejant la porta, tres balcons individuals idèntics al pis principal, mentre que el pis superior està centrat per una finestra trigeminada, amb columnes i mènsules de tipologia clàssica. Damunt d'aquesta finestra hi ha un cos més elevat a manera de frontó.

Aquesta casa va ser seu dels Serveis de Cultura de l'Ajuntament i a la seva biblioteca s'hi celebraven interessants tertúlies, entre 1924 i 1936.