Antiga fàbrica de paper
(El Catllar - Tarragonès)

El Catllar - Antiga fàbrica de paper

El Catllar - Antiga fàbrica de paper (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2021)

El Catllar - Antiga fàbrica de paper (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Al costat de l'ermita de Sant Ramon
Conjunt d'edificis en estat ruïnós entre els quals hi ha un edifici d'habitatges i dos edificis fabrils. Originalment hi va haver un molí fariner, documentat des de 1341, que ha deixat algunes restes. A mitjan segle XVIII, els Queralt, comtes de Santa Coloma i senyors del Catllar, van fer construir la denominada fàbrica vella, ampliada amb posterioritat. Un segle després, el 1860, es fa alçar la , la qual va produir paper fins l'any 1912, quan es va reconvertir en una empresa de productes tèxtils (peces de drap per a sacs, borrasses, civaders), que es va mantenir activa fins l'any 1975.