Panteó Llorach i Bell-lloc
(Barcelona | Cementiri de les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de les Corts. Panteó Llorach i Bell-lloc

Barcelona - Cementiri de les Corts. Panteó Llorach i Bell-lloc (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Cementiri de les Corts. Departament segon
Obra de l'any 1890, va ser fet construir pel doctor Pau Llorach i Malet (1839-1890), creador de l'Institut Frenopàtic i famós per les aigües medicinals Rubinat-Llorach. Una de les seves filles es va casar amb Francesc Xavier de Mercader, primer comte de Bell-lloc.

Té forma d'obelisc. Està format per una base esglaonada damunt la qual s'alça un pedestal amb quatre làpides el qual fa de suport d'un cos prismàtic tronco-piramidal damunt del qual hi ha una creu lobulada. Tot l'aparell ornamental és al·lusiu a la mort, especialment la flor de cascall, una planta somnífera vinculada al somni etern.