Sepulcre Deu i Mata
(Barcelona | Cementiri de les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de les Corts. Sepulcre Deu i Mata

Barcelona - Cementiri de les Corts. Sepulcre Deu i Mata (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDídac Masana Majó (escult.)
Situació Cementiri de les Corts. Departament segon
Sepulcre esculpit l'any 1896 per Dídac Masana Majó (Barcelona, 1868 - 1939), un escultor modernista instal·lat a Buenos Aires des de 1912 fins a la seva mort. La coberta de la tomba està decorada amb una gran creu dipositada sobre un coixí, damunt la qual hi ha esculpida una corona de roses i llorer. Als laterals hi ha una fulla de palma i als peus, relleus de roselles i cascalls, tot plegat elements simbòlics al·lusius a la vida eterna.

La família Deu, establerta a les Corts, es va dedicar a la destil·lació de vins i licors. Aquí van tenir fàbrica i casa. Es conserven la de Josep Deu, ara centre cívic i la de Narcís Deu, ara edifici de la fundació Pere Tarrés.