Església de Sant Pere Nolasc: pintures murals
(Barcelona | Tallers - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Pere Nolasc: pintures murals

Barcelona - Església de Sant Pere Nolasc: pintures murals (Foto: Elvira Font Llupià, 2021)

AutorJoseph-Bernard Flaugier
Situació Plaça Castella, 5
Joseph-Bernard Flaugier, conegut també en català com a Josep Bernat Flaugier (Lo Martegue, Provença, 1757 - Barcelona, 1813) va realitzar les pintures del presbiteri i la cúpula de l'església de Sant Pere Nolasc cap a la fi del segle XVIII o inicis del XIX. El retaule és un trompe-l'oeil que simula una arquitectura en forma de templet que li aporta una sensació de profunditat. Està presidit per la imatge del Sagrat Cor. El cambril està emmarcat amb les figures de sant Pere i sant Pau.

La composició de la cúpula representa la glorificació de la Mare de Déu coronada per la Santíssima Trinitat, acompanyada de figures d'apòstols, profetes i sants. A les petxines hi ha grisalles amb les imatges de : Sant Jeroni, Sant Gregori, Sant Ambrosi i Sant Agustí. El fris està decorat amb figures d'àngels.