Panteó Núñez
(Barcelona | Cementiri de les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Cementiri de les Corts. Panteó Núñez (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Cementiri de les Corts. Panteó Núñez (Foto: Alfonso Martín, 2015)

AutorAgustí Borrell Sensat
Situació Cementiri de les Corts
Panteó en forma de templet que centra una de les placetes del recinte funerari de les corts. Va ser construït l'any 1944 per encàrrec de l'impressor barceloní Agustí Núñez, amb motiu de la mort del seu fill Joan Josep, víctima d'un accident aeri a trenta-tres anys. El panteó va ser projectat per l'arquitecte Agustí Borrell Sensat (Barcelona, 1910-1970). L'estil es pot qualificar de neorenaixentista. La planta és octogonal i està cobert amb una cúpula coronada amb una creu de ferro forjat. Els angles estan ressaltats amb columnes de capitell compost que tenen el fust acanalat i decorat amb relleus. A l'eix de la porta hi ha una escultura de sant Joan Baptista.