Cementiri. Capella
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Capella del cementiri

Sabadell - Capella del cementiri (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMiquel Pascual Tintorer
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Situada en un lloc central del cementiri, a la cruïlla dels dos eixos principals de circulació. És un edifici en planta de creu grega, amb cúpula central coronada per un àngel de la Resurrecció. Tres de les façanes són idèntiques i en cadascuna d'elles hi ha una porta, presidida per un gran medalló amb un crismó envoltat de flors de cascall, una planta dormidora tradicionalment relacionada amb el somni etern. La mateixa flor la podem veure als timpans dels pisos superiors, en aquest cas envoltada d'heures i roses. L'interior de la cúpula està decorat amb pintures murals.

La capella va ser projectada per Miquel Pascual Tintorer l'any 1880, construïda per Maties Viñas, inaugurada el 1893 i restaurada el 1973 per l’arquitecte Félix de Azúa Gruart. Es pot considerar un edifici eclèctic, amb una forta influència neorenaixentista.