Sepulcre Théodore Jenny
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Théodore Jenny Hermann

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Théodore Jenny Hermann (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDomènec Masens
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Sepulcre projectat l'any 1916 per Domènec Masens i executat pels marbristes de Barcelona, Babot i Arjalaguet. La seva monumentalitat és expressada per l'edicle de la capçalera, format per tres cossos. El cos més baix està flanquejat per un parell de volutes i separat per una cornisa amb voladís del cos intermedi, un prisma coronat amb motllures de fullatges i decorat amb garlandes. El cos superior és una creu nimbada amb els braços acabats en puntes de diamant.

Théodore Jenny Hermann era un tècnic alsacià arribat a Sabadell l'any 1862, contractat per l'empresa Cuadras i Feliu. Posteriorment va fundar la seva pròpia empresa de filatura, associat amb els germans Turull Comadran. L'any 1920, monsieur Jenny, com se'l coneixia popularment, va ser assassinat a casa seva, quan tenia vuitanta-dos anys. Tot i que dos sindicalistes locals van ser condemnats i executats pel crim no es va arribar a saber mai la veritable identitat dels autors i els motius de l'atac, en el qual també van resultar ferits els dos fills de Jenny.