Sepulcre Miquel Baygual
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Miquel Baygual

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Miquel Baygual (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrancesc de Paula Nebot Torrens
Situació Crtra. de Granollers, km 0,15
Projectat l'any 1916 per l'arquitecte Francesc de Paula Nebot per a Miquel Baygual Casanovas, industrial tèxtil, copropietari de l'empresa Baygual i Llonch. Està concebut com un recinte murat, tancat per tres costats amb grans blocs de pedra. El mur frontal té una fornícula on hi ha un pedestal en forma d'altar damunt del qual reposa una creu de tipus cèltic, lligada amb un cercle. Al frontis hi ha dos petits murets decorats amb helicoides. Aquests, segons Ana Fernández Álvarez, són la versió abstracta dels àngels serafins, com els que hi ha, en forma antropomorfa, als peus de la creu.

Fernández Álvarez, Ana: El cementiri de Sant Nicolau. Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2000