Panteó Valentí Buxeda
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Panteó Valentí Buxeda

Sabadell - Cementiri. Panteó Valentí Buxeda (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Renom Costa
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Panteó de tipus capella, inspirat en l'art egipci. Va ser projectat per Josep Renom, l'any 1915. És un gran prisma massís, més estret com més alt, fet amb carreus de mida gran, que a cada cara presenta un regruix triangular que recorda les piràmides d'Egipte i serveix per emmarcar les portes. Aquestes presenten sobrellinda amb relleus de fullatge i corones de flors. Al capdamunt de la capella hi ha una creu de sis braços, acabats en puntes de diamant.

Valentí Buxeda I Crehuet va ser el menor dels germans Buxeda (propietaris del Vapor Buxeda Vell), que va constituir pel seu compte l'empresa Valentín Buxeda y Sobrinos, coneguda com el Vapor Buxeda Nou.