Panteó Casañé Bosser
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Panteó Casañé Bosser

Sabadell - Cementiri. Panteó Casañé Bosser (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Vila Juanico / Camil Fàbregas Dalmau (escult.)
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
Panteó projectat l'any 1945 per a Josep Casañé Castellnou. Va ser dissenyat per l'arquitecte Vila Juanico, amb escultures i pintures realitzades per Camil Fàbregas. Ells dos van col·laborar també en el monument a Anselm Clavé, de Sabadell. És un panteó classicista, de tipus capella, amb una interessant ornamentació escultòrica. La porta està envoltada de relleus, amb les figures de Nicodem i Josep d'Arimatea, als flancs, i una Pietat damunt la llinda. Al capdamunt de la capella hi ha una escultura del Bon Pastor i, a cadascun dels angles, els símbols dels Evangelistes (Tetramorf). A la base de l'escultura hi ha la signatura de Fàbregas i la data de 1956.

Les portes de bronze són obra de Josep Canadell, amb vidres de Xavier Bonet Giménez i esmalts de Rafael Serrahima. L'interior conté igualment un conjunt decoratiu de gran riquesa.