Sepulcre Grau
(Sabadell | Cementiri - Vallès Occidental)

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Grau

Sabadell - Cementiri. Sepulcre Grau (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorCamil Fàbregas Dalmau (escult.)
Situació Carretera de Granollers, km 0,15
El sepulcre de la família Grau, de l'any 1960, està presidit per un baix relleu de Camil Fàbregas, fet amb pedra de Montjuïc, amb l'escena de la Dormició de la Mare de Déu. Ana Fernández Álvarez, al seu llibre sobre el cementiri de Sant Nicolau, diu, en referència a aquesta obra: El plantejament de la composició és molt ortodox, opta per una factura quasi romànica on predomina l'absència de volum i de profunditat. L'estructura interna la marca l'equilibri que estableixen la verticalitat dels plecs de les túniques i de la vànova del llit amb l’horitzontalitat de l'escena*.

Fernández Álvarez, Ana: El cementiri de Sant Nicolau. Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2000.