Santuari de la Mare de Déu de la Salut: campanar
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Sabadell - Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Campanar modernista

Sabadell - Santuari de la Mare de Déu de la Salut. Campanar modernista (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMiquel Pascual Tintorer
Situació Carretera de Sabadell a Caldes de Montbui, km 24
L'autor del campanar va ser el mateix arquitecte que uns anys abans havia construït l'església, Miquel Pascual Tintorer (Sant Feliu de Llobregat, 1849 - 1916). Es va alçar l'any 1907, en ple període modernista, estil al qual es pot adscriure l'obra del campanar que, en aquest sentit, s'aparta de l'estil -entre eclèctic i historicista- de la resta del santuari. És de planta octogonal, amb una esvelta agulla al capdamunt. El material de construcció combina el paredat de pedra amb el maó vist, mentre que l'agulla és de ceràmica vidriada i està coronada amb una creu de ferro forjat.