Antic forn de pa
(La Floresta - Les Garrigues)

La Floresta - Forn de pa

La Floresta - Forn de pa (Foto: Albert Esteves, 2021)

La Floresta - Forn

La Floresta - Forn (Foto: Antoni Gallardo -Arxoi fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, 1934)

TipusCabanes de pedra, forns i pous de gel
Situació Carrer del Forn
Antic forn construït al segle XVIII, quan es va constituir el nucli de la Floresta. Originalment era un edifici més petit, on les dones portaven a coure la massa que pastaven a casa. L'any 1876 es va ampliar per convertir-se en obrador, estalviant-les aquesta feina. També servia de lloc de reunió dels membres de l'Ajuntament, que no comptava amb un edifici propi. El seu aspecte actual és fruit de les reformes efectuades als anys seixanta del segle XX. A la dècada dels setanta es va fer servir com a magatzem i garatge.