Casa de la Vila (antic Centre Republicà)
(Arbeca - Les Garrigues)

Arbeca - Casa de la Vila. Façana lateral

Arbeca - Casa de la Vila. Façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrancesc Sumalla
Situació Plaça de la Generalitat, 3
Edifici format per dos cossos units per un pati de llums, amb façanes clarament diferenciades. La façana principal respon al projecte de l'any 1913, quan es va construir com a seu del Centre Republicà, amb funcions de cafè, teatre, biblioteca i sala de reunions. Després de la Guerra va passar a ser local de la Falange i el Frente de Juventudes. L'edifici havia estat projectat per l'arbequí Francesc de Sumalla, més conegut com a Sisquet de Sumalla. La façana principal està acabada amb estucat de pedra molt treballat. Li dona caràcter el parell de columnes que segmenten la porta principal. La façana posterior, abocada a una placeta, té un aire més historicista, amb tres grans arcs de mig punt amb arquivoltes.

L'any 1986 va ser reformat com a seu de l'Ajuntament, segons projecte de l'arquitecte Ramon Maria Puig i Andreu.