Les creus de terme
(Arbeca - Les Garrigues)

Arbeca - Creu de Sant Roc (Foto: Albert Esteves, 2021)

Arbeca - Creu de la Santa Missió

Arbeca - Creu de la Santa Missió (Foto: Albert Esteves, 2021)

Arbeca - Creu de la Font, desapareguda

Arbeca - Creu de la Font, desapareguda (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1915)

Arbeca - Creu dels Corrals, desapareguda

Arbeca - Creu dels Corrals, desapareguda (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1915)

TipusCreus monumentals
Situació Camí Vell de la Floresta i plaça del Mercat
Segons algunes fonts, Arbeca havia arribat a tenir fins a dotze creus de terme. Algunes d'elles tenien un indubtable interès artístic, com la creu de la Font i la creu dels Corrals, ambdues d'estil gòtic o renaixentista. Dissortadament, van ser aterrades en la barbàrie iconoclasta de 1936. De la primera es va salvar el capitell, conservat a l'interior de l'església de Sant Jaume. D'entre les creus que resten cal esmentar la de Sant Roc, situada a l'inici del camí vell de la Floresta. A la plaça del Mercat hi ha la creu alçada l'any 1944 amb motiu de la Santa Missió.