Pica baptismal del Papa Luna
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Baptisteri (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Catedral. Baptisteri. Clau de volta

Tortosa - Catedral. Baptisteri. Clau de volta (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Interior de la catedral. Baptisteri
El Baptisteri ocupa la base d'una de les torres que, segons el projecte del segle XVII, havien de flanquejar la façana principal de la basílica. La capella va ser construïda a cavall dels segles XVII i XVIII. Allotja una de les peces litúrgiques més interessants de la catedral, la pica baptismal gòtica. Es coneix com la pica del Papa Luna donat que va ser el papa Benet XIII (1349 - 1423) qui la va donar, procedent del castell de Peníscola on, segons sembla, era la pica d'una font ornamental que decorava el jardí del castell, reformat com a seu pontifícia l'any 1411. Va ser convertida en pica baptismal l'any 1719, poc després de la construcció de la capella

Té forma octogonal amb totes les cares esculpides i on es pot veure l'escut papal.