Trones
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Trona. Sant Joan Evangelista

Tortosa - Catedral. Trona. Sant Joan Evangelista (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Catedral. Trona. Sant Agustí

Situació Interior de la catedral. Nau central
Les dues trones de pedra de la catedral de Tortosa, adossades a sengles pilars de la nau central, tenen una rica ornamentació escultòrica, d'una inusitada qualitat. En una d'elles hi ha representats els quatre evangelistes, entre altres personatges, i en l'altra, diversos sants fundadors d'ordes. D'estil gòtic tardà, d'influència flamenca, són obra de la darrera dècada del segle XV. La seva autoria ha estat atribuïda a dos possibles artistes, Antoni Queralt, mestre major del temple catedralici, o el castellà Pedro de Layz, relacionat amb el probable donant, el canonge Joan de Soldevila.