Cancell de la capella de la Pietat
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Cancell de la capella de la Pietat i del Sant Sepulcre

Tortosa - Catedral. Cancell de la capella de la Pietat i del Sant Sepulcre (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Catedral. Cancell de la capella de la Pietat i del Sant Sepulcre (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1925-30)

Situació Interior de la catedral. Capella de la Pietat
La capella de la Pietat i del Sant Sepulcre té, a la seva entrada des de la girola, un cancell d'alabastre format per quatre columnes de fust helicoidal i un frontal que forma tres arcs lobulats, decorat amb un entrellaçat de branques de cep i dos escuts amb el relleu d'una bota, relatius a la família dels Boteller, que va finançar l'obra, datada cap a començament del segle XVI. La pedra conserva restes de policromia.