Retaule de la Verge de l'Estrella
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Retaule de la Verge de l'Estrella (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Catedral. Retaule de la Verge de l'Estrella. Exterior pintat

Tortosa - Catedral. Retaule de la Verge de l'Estrella. Exterior pintat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Interior de la catedral. Altar Major
InterèsEspecial interès Interessant
Construït a partir de l'any 1351 per a la catedral romànica, és un dels retaules gòtics més notables de Catalunya. D'autor desconegut, se'l relaciona amb els artistes italians que van treballar al país a mitjan segle XIV. És un retaule de fusta de tipus políptic, és a dir, que està format per tres plafons articulats que es poden tancar sobre el central. L'interior està format per un conjunt d'escultures policromades i l'exterior, pintat. Està presidit per una imatge de la Mare de Déu de l'Estrella, que ocupa l'eix del retaule. A banda i banda hi ha diverses escenes de la vida de Crist i de la Verge. El cos central està flanquejat per sengles columnes, coronades amb pinacles, on hi ha quatre imatges exemptes.