Antiga reixa de l'Altar Major
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Antiga reixa de l'Altar Major (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusElement singular
AutorEsteve Bosch
Situació Interior de la catedral. Als peus de la nau central
Reixa renaixentista de ferro i aplicacions de bronze que originalment tancava el presbiteri, davant de l'Altar Major. Va ser obrada cap a 1590-1600, quan era bisbe de Tortosa Gaspar Punter. Els artistes contractats van ser Esteve Bosch, arquitecte-escultor, i els ferrers Miquel Henrich i Antoni Maysoalta, de Girona. Als anys setanta del segle XX es va situar al seu emplaçament actual, als peus del temple. Adscrita estilísticament a l'escola castellana, està decorada amb elements de temàtica vegetal i grotescos, A la part superior, dos àngels sostenen l'escut del bisbe Gaspar Punter.