Retaule del capella del Nom de Jesús
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Retaule de la capella del Nom de Jesús (1562)

Tortosa - Catedral. Retaule de la capella del Nom de Jesús (1562) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Interior de la catedral. Capella del Nom de Jesús
La tercera capella lateral del costat de l'Epístola, enllestida l'any 1573, va ser assignada a la confraria del Nom de Jesús. Dos anys després els confrares van encarregar a l'aragonès Antonio Soto una imatge de Crist, que no es va poder col·locar al seu lloc fins que es va enllestir l'estructura, el 1583. Uns anys més tard, el 1586-57, es van encomanar les figures de Déu Pare, l'Esperit Sant (desaparegut), la Verge i sant Joan, juntament amb els quatre evangelistes, en aquest cas als escultors de Benicarló Vicent Rodorat i Baptista Vázquez. El conjunt degué quedar conclòs cap a la fi del segle XVI. És un bon exemple de com s'anava imposant el classicisme renaixentista, a partir de la còpia de models italians que arribaven al país en llibres o làmines.