Retaule de Santa Càndia
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Retaule de Santa Càndia (1681)

Tortosa - Catedral. Retaule de Santa Càndia (1681) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Interior de la catedral. Capella de Santa Càndia
Aquest retaule va estar molts anys desmuntat i guardat en un magatzem de la catedral i ha estat fa pocs anys que ha pogut ser restaurat i reposat al seu lloc. Va ser executat entre 1670 i 1681 i està dedicat a les santes Càndia i Còrdula. Consta d'un basament amb set medallons representant bustos de sants, un cos central amb tres imatges que representen santa Càndia i santa Còrdula i -possiblement- santa Úrsula, i un cos superior amb un plafó dins del qual hi devia haver un relleu o una pintura, desapareguts. Destaquen les quatre columnes amb estries helicoidals i decoració de grotescos.