Capella del Santíssim
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Catedral. Capella del Santíssim

Tortosa - Catedral. Capella del Santíssim (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorDamiá Campeny Estrany (escult.)
Situació Interior de la catedral. Al costat de la Sagristia
Finançada pel bisbe Víctor Sáez, va ser construïda entre 1829 i 1844 després de demolir algunes de les dependències dels canonges. Actualment és la capella del Sant Crist. Té planta rectangular, de tres trams, coberta amb volta de canó i cúpula central, amb cassetons. Tot el conjunt, caracteritzat per les pilastres i columnes de jaspi, és d'estil neoclàssic. L'altar està presidit per un magnífic santcrist atribuït a l'escultor Damià Campeny* (Mataró, 1771 - 1855).

*L'atribució figura al llibre "El Arte en la Santa Iglesia Catedral de Tortosa", obra de Francesc Mestre i Noé, editada l'any 1898.