Museu de la Catedral. Escultura sepulcral del bisbe Auter
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Museu de la Catedral. Tapa sepulcral del bisbe Auter

Tortosa - Museu de la Catedral. Tapa sepulcral del bisbe Auter (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorIsidre Espinalt (atrib.)
Situació Museu de la Catedral
Als magatzems del Palau Episcopal de Tortosa es va trobar la làpida sepulcral amb la figura jacent d'un bisbe, que probablement correspon a Sever Tomàs Auter (Puigcerdà, ca. 1630 -Tortosa, 1700). Realitzada en alabastre, formaria part d'un sepulcre monumental situat al convent dominic de Sant Francesc, desaparegut amb la guerra de Successió. Joan-Hilari Muñoz atribueix la seva autoria a l'escultor Isidre Espinalt i Serra-rica (Sant Joan d’Oló, 1658 - Sarral, 1737), a qui i l'esmentat bisbe havia encarregat diverses obres durant la darrera dècada del segle XVII.