Museu de la Catedral. Cadirat del cor
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Museu de la Catedral. Cadirat del cor (Foto: Enric, 2014)

Tortosa - Museu de la Catedral. Cadirat del cor (Foto: GFreihalter, 2013)

AutorCristóbal de Salamanca
Situació Museu de la Catedral
Excepcional obra tallada en fusta, obrada per l'escultor castellà Cristóbal de Salamanca, amb la col·laboració del fuster de la catedral Gabriel Sit. L'encàrrec va ser signat l'any 1587 i en ell s'especifica que el capítol catedralici seria l'encarregat de subministrar la fusta, que havia de ser roure navarrès. L'escultor va morir l'any 1595, abans d'acabar l'obra, la qual va ser enllestida pels seus col·laboradors. Està decorat amb 47 escultures de sants i relleus de cares amb grotescos.

Es va retirar del seu emplaçament original, davant del presbiteri, durant la Guerra Civil i posteriorment es va situar a l'antic dormitori dels canonges que ara és una de les sales del museu catedralici.