Capitells romànics del claustre
(Tortosa | Catedral - Baix Ebre)

Tortosa - Claustre de la catedral. Capitell romànic

Tortosa - Claustre de la catedral. Capitell romànic (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Claustre de la catedral
El claustre gòtic de la catedral de Tortosa integra alguns elements romànics, làpides, relleus, columnes, procedents probablement de la catedral antiga. Entre ells hi ha dos capitells historiats que flanquegen l'arc ogival que dona entrada al jardí del claustre. Són d'un estil força diferent de la resta. Presenten un conjunt de figures situades molt properes entre elles, sense deixar espais buits. La temàtica està basada en la passió de Crist. Donat que la catedral romànica de Tortosa va ser consagrada l'any 1178 podem situar com a data d'execució els darrers anys del segle XII o, més probablement, els inicis del segle XIII.