Forn de la Canonja
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Forn de la Canonja (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Forn de la canonja. Casa Fustegueres

Tortosa - Forn de la canonja. Casa Fustegueres (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Teules Velles, 7-9
Antic forn medieval on es coïa el pa dels canonges de la catedral, modernament rehabilitat i convertit en restaurant. Està situat al costat de la catedral, entre la porta de Palau i el carrer Teules Velles. L’estructura del forn es manté gairebé intacta, amb les seves arcades medievals i el fumeral de la cambra de cocció.

Hi hagué un primitiu forn situat a la part nord de la seu, al costat de l'hospital, però va ser enderrocat amb l'ampliació de la catedral, al segle XV. Llavors es va traslladar al seu emplaçament actual, al costat del refectori (avui museu).

En aquest forn hi havia tingut el taller l'escultor Agustí Querol. Al seu damunt hi ha la casa Fustegueres, de finals del segle XIX, on va néixer el polític Albert Bosch i Fustegueras.