Església de Sant Domènec. L'armari de les tres claus
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Església de Sant Domènec. Armari de tres claus

Tortosa - Església de Sant Domènec. Armari de tres claus (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusElement singular
Situació Interior de l'església de Sant Domènec
A l'interior de l'església de Sant Domènec es conserva un dels escassos armaris arxivadors d'època renaixentista que hi ha a Catalunya. Va ser construït l'any 1574 i formava part del mobiliari de la desapareguda Casa de la Ciutat, on es feia servir per arxivar documents. És un armari de quatre cossos. Els dos centrals són calaixers i els dels extrems s'organitzen amb lleixes i calaixos. Té tres portes, amb tres panys, reforçades amb planxa. Estan decorades amb l'escut de Tortosa i una imatge de l'àngel custodi. També hi ha una llegenda on es pot llegir En lo any de la nativitat de Nostre Senyor Déu Jesucrist de 1574, essent procuradors los magnífics mossèn Francesc Corder i Desprats, ciutadà, Onofre Mercader de Llenyader y mossèn Baltazar Llopico y de Xixon, fou edificat i posat en degut orde lo present Arxiu.