Convent de Sant Joan
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Convent de Sant Joan

Tortosa - Convent de Sant Joan (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Plaça de Sant Joan, 5
El convent de Sant Joan de Jerusalem, de les monges hospitaleres, es va fundar a Tortosa l'any 1579 i poc després es va iniciar la construcció del convent, que el 1587 ja va estar enllestit. Al segle XVIII, a causa de la modificació del traçat de les muralles, va haver de ser enderrocat i es va haver de construir un nou convent, inaugurat l'any 1734, tot i que les obres de l'església no es van donar per acabades fins a l'any 1777. D'ella en destaca especialment la portada, d'un barroc molt florit, que enllaça amb la finestra del pis superior.

L'any 1967 les monges que quedaven es van traslladar a Gandia i anys després es va instal·lar a l'antic convent l'escola d'art.