Convent de la Puríssima Concepció Victòria. Altar Major
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Convent de la Puríssima Concepció Victòria. Altar Major

Situació Montcada, 34-36
El gran impulsor del convent de la Puríssima Concepció Victòria va ser el bisbe Joan Baptista Veschi, d'origen italià, mort l'any 1660. Va ser ell mateix que s'encarregà de l'altar major quan viatjava per Itàlia, anant cap a Pozzuoli, d'on havia estat nomenat bisbe després de passar molts anys -i moltes penalitats a causa de la Guerra dels Segadors- a Tortosa. Va ser a Gènova on va adquirir els valuosos materials amb què està obrat l'altar: marbre blanc de Carrara, negre de Gènova, jaspi de Tortosa i marbre vermell del Llenguadoc. Per fer el muntatge va fer venir a Tortosa treballadors especialitzats italians. Tot plegat fa que sigui considerat un dels altars barrocs més singulars de Catalunya.