Casa Cristòfol Nicolau (Casa López Vergés)
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Cristòfol Nicolau (Casa López Vergés)

Tortosa - Casa Cristòfol Nicolau (Casa López Vergés) (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPau Monguió Segura / Josep M. Vaquer Urquizú
Situació Plaça Agustí Querol, 4
Edifici entre mitgeres, construït inicialment l'any 1902, segons projecte de Pau Monguió. De l'edifici original només en resta la planta baixa i l'entresol. La resta de l'edifici és fruit d'una reforma efectuada l'any 1914 per Josep M. Vaquer, quan va ser adquirit per Ramon Sechí. De l'obra original destaca especialment la composició de l'entresol, amb una original barana de jàssera metàl·lica i arcs rebaixats de maó vist.

Pel que fa als tres pisos superiors, tots ells tenen característiques diferents. El primer pis té balcó corregut i obertures nues, al segon pis els balcons són individuals i les llindes estan ornamentades amb frontons i relleus, i finalment, el darrer pis té una configuració més senzilla, sense balcons. A la planta baixa hi havia hagut un comerç de roba amb el nom de López Vergés.