Palau Finestres
(Barcelona | Carrer Montcada - Barcelonès)

Barcelona - Palau Finestres. Façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2021)

Montcada - Palau Meca

Montcada - Palau Meca (Foto: Anna Corcoll, 2023)

Situació Montcada, 23
Conegut també com la "casa de la torre triforada". Va ser construïda durant el segle XIV, amb elements anteriors. És una de les cases més antigues del carrer Montcada i la que millor conserva la tipologia constructiva del gòtic senyorial català. A un costat hi ha la torre quadrada, amb la característica finestra triforada que en altres cases ha estat substituïda per balcons en època posterior. La casa s'estructura entorn d'un pati, amb una escala descoberta que dona accés a la planta noble. Aquesta presenta dos finestrals trigeminats i una sala amb sostre enteixinat, del segle XIII-XIV. A la planta baixa hi ha diverses sales amb arcs de mig punt. El portal adovellat i la galeria de solana van ser reconstruïts en la restauració dels anys cinquanta del segle XX.

Durant els segles XIV i XV va pertànyer a la família Marimon i durant el XVIII, als Dalmases. Actualment, forma part del conjunt del Museu Picasso.