Casa Lamote de Grignon (Hotel Siboni)
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Casa Lamote de Grignon

Tortosa - Casa Lamote de Grignon (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorFrancesc Escudé Bosch (signa el projecte Josep M. Vaquer Urquizú)
Situació Àngel, 6
Edifici entre mitgeres construït l'any 1911. Es coneix popularment com l'Hotel Siboni perquè va ser la seu d'aquest establiment durant molts anys. Havia estat fundat per Mateo Siboni a començaments de segle i va tancar l'any 1996 després d'haver estat l'hotel més emblemàtic de la ciutat i haver celebrat banquets senyorials, inclús amb la presència dels reis.

És un edifici de gran sumptuositat, amb un notable aparell ornamental a base de relleus de pedra artificial, amb predomini dels motius florals. Destaca especialment la composició de la porta principal, que integra el balcó de la planta noble. Als extrems de la façana, que és totalment simètrica, hi ha dobles tribunes de fusta i vidre.

Tot i que el projecte va ser signat per Josep M. Vaquer Urquizú, l'autoria de l'obra s'atribueix a Francesc Escudé i Bosch (Roquetes, 1867 - 1919), que no podia signar per manca de titulació acadèmica.