Església de Sant Blai
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Església de Sant Blai

Tortosa - Església de Sant Blai (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Sant Blai, 7
Església construïda l'any 1784 sobre un antic fossat. Va resultar molt afectada durant la guerra civil i el seu interior va ser reformat, l'any 1965, per Frederic Llorca Mestre. Formava part del convent dels Trinitaris, traslladats aquí a mitjan segle XVIII. El convent va desaparèixer l'any 1835 i només va quedar l'església.

És un edifici d'estil neoclàssic, situat en una falsa cantonada d'un carrer estret, força amagat. La porta monumental està flanquejada per pilastres amb capitells florits, que fan de suport a un entaulament centrat per una fornícula, actualment buida, sota la creu dels trinitaris. El mateix símbol es pot veure a la porta frontal, sota el campanar.

Els vitralls són de l'artista anglès establert a Tortosa Bronson Shaw.