Antic Mercat del Peix
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

TipusMercat
EstilArt Decó
AutorAgustí Barlett Zaldívar
Situació Plaça de Barcelona
Edifici construït entre 1933 i 1935, de concepció racionalista, però amb una estètica que l'acosta a l'art déco. Va ser projectat per Agustí Barlett. Després de molts anys abandonat d'ençà del seu tancament, l'any 1987, va ser rehabilitat el 2008 i actualment acull un restaurant.

Agustí Barlett Zaldívar va néixer a Cuba l'any 1892 i va substituir Pau Monguió com a arquitecte municipal de Tortosa, l'any 1923. Es va mantenir al càrrec fins a l'any 1962. Tot i la seva complicitat amb el règim franquista, la seva arquitectura racionalista s'allunyava força dels postulats estètics oficials.