Porxos del carrer de l'Àngel
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Porxos del carrer de l'Àngel

Tortosa - Porxos del carrer de l'Àngel (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Àngel, 9-13
Al carrer i la plaça de l'Àngel enllacen dos dels principals eixos de la Tortosa medieval, el carrer Montcada i el carrer de la Rosa. Al segle XIV, l'eix definit per les places de la Font i de les Cols i el carrer de l'Àngel és on es concentra la vida social i comercial de la ciutat. Tot aquest espai era porticat, però actualment, només un tram del carrer de l'Àngel, entre els carrers de Montcada i de Mercaders, conserva els porxos. Les cases, naturalment, van ser refetes als segles XIX i XX, però les massisses columnes medievals, de diferents diàmetres, perfils i alçades, sobreviuen al pas del temps i ens permeten albirar com eren els carrers de Tortosa al segle XIV.