Monument a Manuel Domingo i Sol
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Monument a Manuel Domingo i Sol (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Monument a Manuel Domingo i Sol. Postal antiga

AutorAgustí Querol Subirats / Àngel Acosta
Situació Callao, 2
Monument en homenatge a mossèn Manuel Domingo i Sol (Tortosa, 1836 - 1909), beatificat l'any 1987, que va dedicar la vida al foment de les vocacions sacerdotals. Va ser erigit l'any 1911 i està format per un gran pedestal de pedra, amb una figura femenina i relleus plenament modernistes, damunt del qual hi ha la figura en bronze del sacerdot. Va ser projectat per Agustí Querol, que va morir el mateix any, 1909, de manera que l'obra va ser acabada pels seus deixebles Víctor Cerveto i Josep Casán. La imatge original va ser destruïda l'any 1936, en ser fosa per fabricar canons. L'actual és una obra d'Àngel Acosta, de 1989.