Ajuntament
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tortosa - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJavier Peña Peña
Situació Plaça de l'Ajuntament
Edifici construït l'any 1950, en una plaça porxada de nova planta, fruit de la reordenació d'un sector de la ciutat -barri dels pescadors, que va desaparèixer- que havia quedat molt malmès acabada la Guerra Civil. Va ser projectat per Javier Peña Peña (Madrid, 1913 - 1976), vinculat al Servicio Nacional de Regiones Devastadas y Reparaciones. Té una estructura simètrica, amb tres cossos articulats al voltant d'un pati central. La façana està centrada per la porta monumental del balcó, presidida per l'escut de la vila, i coronada amb una torre on hi ha el rellotge. L'estil s'inscriu dins del monumentalisme academicista denominat noucentisme de postguerra.