Església de la Nativitat de la Mare de Déu
(Aldover - Baix Ebre)

Aldover - Església de la Nativitat

Aldover - Església de la Nativitat (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorBaltasar i Cristòfol Bruel, m.o.
Edifici entre mitgeres, de planta rectangular, amb campanar de torre annex a la façana. Té una única nau, coberta amb volta de creueria, amb capelles laterals, cor enlairat i absis poligonal. L'obra és de maçoneria, arrebossada i pintada de blanc, de gran austeritat. La portada és classicista, feta amb pedra de Flix. Està formada per una obertura de mig punt flanquejada per dues columnes cilíndriques sobre pedestals quadrangulars i capitells toscans, les quals sostenen un entaulament senzill, amb frontó triangular buit, coronat amb tres esferes.

La parròquia d'Aldover va ser creada l'any 1370, moment en el qual es va construir una primera església, dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu i a sant Jordi. L'edifici actual es va construir entre els anys 1612-1619, probablement degut al fet que l'important augment de la població a finals del segle XVI havia deixat petita l'antiga església. Afectada en part per la guerra civil, va ser restaurada als anys quaranta.