Llotja o Porxo del Blat
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Llotja o Porxo del Blat

Tortosa - Llotja o Porxo del Blat (Foto: Albert Esteves, 2021)

Tortosa - Llotja o Porxo del Blat (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1914)

AutorArnau Marco, m.o.
Situació Parc Teodor González
Magatzem medieval de blat construït entre 1368 i 1373 i situat originalment al costat del riu, on ara hi ha el Mercat. Va ser traslladat al Parc Teodor González, l'any 1932. A més de dipòsit de mercaderies es feia servir també com a centre de contractació o llotja. L'any 1586 es va ampliar amb dos pavellons, adossats a la banda sud.

És un edifici porxat, de planta rectangular, dividit en dues naus de la mateixa mida, fet amb carreus de pedra picada i trams de maçoneria. Està obert exteriorment per grans arcades ogivals, tret d'una de les façanes, on hi ha dues finestres geminades gòtiques, de llinda lobulada.

Actualment, s'hi exposen els gegants i capgrossos de la ciutat, entre altres elements de la cultura popular tortosina.