Palau Montagut (Casa de les Aigües)
(Tortosa | Nucli antic - Baix Ebre)

Tortosa - Palau Montagut

Tortosa - Palau Montagut (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorAugust Font Carreras (reforma)
Situació Santa Anna, 3-5
Va ser el palau de la família Montagut, una nissaga medieval vinculada a Tortosa des de la conquesta cristiana però establerta definitivament a la ciutat al segle XVII. L'edifici, amb façana principal al carrer Santa Anna i posterior a l'Av. Felip Pedrell, va ser objecte d'una important reforma a començament del segle XX, segons projecte signat per August Font. L'element més característic d'aquesta reforma és la torre circular, que aprofita l'estructura medieval de l'antic portal de Tamarit. Està coronada amb una coberta cònica decorada amb ceràmica de Manises. A la façana principal hi destaca la portada, de gran alçada, envoltada d'un guardapols que inclou també l'escut dels Montagut.

Des de 1982 és la seu de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre.