Edifici del Centre de Comerç
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Centre de Comerç

Tortosa - Centre de Comerç (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJosep Rodríguez Lloveras
Situació Plaça d'Alfons XII, 3 / Ricard Cirera, 6
Tot i que el projecte original és d'August Font Carreras, de l'any 1886, l'aspecte general de l'edifici és fruit de la reforma efectuada l'any 1930 per Josep Rodríguez Lloveras, que va suposar la remunta dels tres pisos superiors. Durant molts anys va ser la seu del Centre de Comerç, d'on prové el seu nom popular. Va ser promogut per l'empresari Alonso Ballester, les inicials del qual es poden veure a la porta principal i rehabilitat per l'arquitecte Enric Roig Montagut, l'any 2011.

És un edifici a tres façanes, la principal abocada a la plaça Alfons XII. La composició d'aquesta façana és molt interessant, ja que trenca la volumetria prismàtica de l'edifici en concebre dos mòduls de tribunes semicirculars, que s'allarguen fins a abastar la barana del terrat, a joc amb la solució donada a les cantonades, també arrodonides i lleugerament sobresortides.