Casa David Piñana
(Tortosa | Eixample - Baix Ebre)

Tortosa - Casa David Piñana

Tortosa - Casa David Piñana (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPau Monguió Segura
Situació Av. Generalitat, 105
Edifici de planta baixa i pis, projectat per Pau Monguió l'any 1923, una època en què el modernisme es podia donar ja per extingit, però que encara dona les seves darreres alenades en obres com aquesta. La seva impactant tribuna d'arcs parabòlics és una de les petites joies del Modernisme tortosí. Està formada per tres cossos, el central sobresortit, i decorada amb relleus de fulles i garlandes, amb un subtil perfilat de tessel·les de ceràmica. L'interior de cadascuna de les obertures es configura amb un disseny molt equilibrat de geometries rectes, circulars i mixtilínies. El coronament de la tribuna, amb merlets de formes corbades, conforma la barana del terrat.

La casa va pertànyer a David Piñana Domingo, comerciant i regidor republicà de l'Ajuntament de Tortosa,